Събития 5% отстъпка при платен данък до 10 февруари

5% отстъпка при платен данък до 10 февруари

Вторник, 01 февруари 2011 г., 13:12
Размер на буквите
5% отстъпка върху данък

До 10 февруари физическите лица и еднолични търговци, които имат данък за довнасяне от получени през 2010 г. доходи, ползват 5% отстъпка ако платят сумите в срок. Само за месец в Офисите на НАП В Стара Загора и Казанлък са подадени над 1 100 декларации.

От възможността за изпращане на декларации по интернет, подписани с електронен подпис са се възползвали 43 лица, съобщиха от прсцентъра на НАП - Стара Загора. За периода в централния бюджет от данъка върху доходите на физическите лица са влезли над 137 000 лева. Данъкът може да се плати по Интернет, чрез банков превод или директно в клоновете на банките, намиращи се в офисите на НАП, но не по-късно от 2 май 2011 г.
При плащане по банков път се изисква попълването на платежно нареждане за плащане към бюджета. Задължително условие за коректно плащане е вписване на верни лични данни, период, за който се отнася плащането и входящ номер на декларацията. Важно е в платежното нареждане да се попълни и кода за вид плащане (111213-„Данък върху доходите на физически лица - свободни професии, граждански договори, наеми и др.” за декларациите за облагане на доходите на физически лица) в специално определеното за това поле.
Отстъпката от 5% е валидна и за всеки клиент подал декларацията си по Интернет, подписана с електронен подпис, до края на кампанията - 2 май, като може да се ползва само едната отстъпка.
Напомняме на клиентите си да не пропускат попълването и на Справката за окончателния размер на осигурителни доход за 2010г., когато е  необходимо.
Всеки клиент може да се консултира как да попълни данъчната си декларация на цената на градски разговор избирайки информационния телефон на НАП: 0700 18 700, да потърси и подготви необхидимите формуляри на документи от страницата на НАП в Интернет на www.nap.bg, или да посети на място Офисите на приходната агенция.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |