Събития Над 4 млн. лв. невнесени осигуровки разкриха данъчните в Стара Загора

Над 4 млн. лв. невнесени осигуровки разкриха данъчните в Стара Загора

Четвъртък, 22 октомври 2009 г., 09:08
Размер на буквите

Фирми от региона дължат 4 508 834 лв. за здравни и социални осигуровки, разкриха инспекторите по приходите на НАП - Стара Загора. В 95% от приключилите до края на септември 334 ревизии са установени укрити данъци. Ревизионните актове и допълнително установените задължения са в размер на 21 341 500 лева.

С деклариран или неначислен данък добавена стойност фирми са се опитали да ощетят държавната хазна с 12 342 831 лв. Укритите от физически лица допълнителни доходи пък са в размер на 1 608 909 лв. Приключилите ревизии са установили и задължения от данък печалба за 1 534 402 лв.
И този път най-големите нарушения са в наблюдаваните рискови браншове - "Строителство" и "Търговия на едро". Възложените 101 ревизии са приключили с допълнителни разкрития за данъчни и осигурителни задължения на стойност 5 805 039 лв., пише вестник Старозагорски новини.
До края на 9-месечието инспекторите от старозагорската дирекция на приходното ведомство са извършили 1520 проверки и наблюдения над търговски обекти. Съставени са 265 акта за административни нарушения, сред които преобладават тези в областта на здравното и социалното осигуряване. За неплащане на наложените актове за нарушения са запечатани 27 търговски обекта.
Освен инвентаризациите в големи търговски обекти и складове на едро, инспекторите осъществяват контрол на КГПП "Капитан Петко", продължават съвместните проверки на Инспекцията по труда, МВР, митническите служители, а от скоро - и с Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Стара Загора.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |