Събития Старозагорки продавали бебетата си в Гърция

Старозагорки продавали бебетата си в Гърция

Вторник, 25 януари 2011 г., 20:57
Размер на буквите
търговия с бебета

Бременни жени, преди  всичко от ромски произход, търгували бебетата си в Гърция. До момента има доказателства за 14 случая от Стара Загора, Варна, Шумен, Бургас и Варна, стана ясно сред проведена полицейска операция. Жените са били уговаряни да раждат в южната ни съседка и бебето да се осинови от гръцко семейство, срещу което да получат 2500 евро.

Такива случаи са засечени в Атина, Солун, Патра и най-вече в Ламия.

Арестувани са 15 души, от които девет в Гърция. От тях трима са гръцки граждани, а шестима са българи, на които предстои да бъдат издадени европейски заповеди за арест и екстрадиране. Установено е, че всички те са участници в престъпна група за трафик на бебета, организирана и структурирана във Варна. Заподозрените са задържани за срок до 72 часа. Сред арестуваните в Гърция е и една българка, която е упражнявала адвокатска професия там. По закон за организиране и ръководене на престъпна група за трафик на хора наказанието е от 5 до 15 години лишаване от свобода, а за участие в нея - от 1 до 6 години, пише вестник Старозагорски новини.

Новородените били продавани от престъпната група между 18 000 и 25 000 евро. За момченцата гърците плащали по 25 хил. евро, а момиченцата вървели с 5 - 6 хил. евро по-евтино. Колкото по-светъл бил цветът на кожата им, толкова по-скъпо са били търгувани бебета, а кандидатите имали възможност да ги огледат предварително. Майките пък получавали между 100 и 1500 евро.

Групата е била наблюдавана от началото на май миналата година. По време на разследването са били използвани и СРС-та. Досега са осъществени разговори с много свидетели сред които и майките, които няма да носят наказателна отговорност заради пълните си самопризнания и активно участие в разплитането на трафика с бебетата.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |