Събития Михаил Михайлов, лидер на РСС "Подкрепа": Експериментите на старото ръководство на НКЖИ доведоха нещата до стачка

Михаил Михайлов, лидер на РСС "Подкрепа": Експериментите на старото ръководство на НКЖИ доведоха нещата до стачка

Сряда, 21 октомври 2009 г., 14:41
Размер на буквите

"Причината националните ЖП синдикати да започнат процедура по ефективни стачни действия е в това, че досегашното ръководство на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) се занимаваше с организационни и административни експерименти, които доведоха нещата дотук.

Както в политиката влязоха случайни хора, така стана и в стопанските отрасли." Така коментира вчера пред областния всекидневник решението на четирите национални жп синдиката да стартират процедурата за стачка по Закона за колективните трудови договори председателят на Регионалния синдикален съюз "Подкрепа" Михаил Михайлов.
Според Михайлов, преди да извършат съкращения, е необходимо да се седне на масата за преговори, и то не само на ниво транспортно министерство.
"По-доброто решение може би е да се намалят заплатите, вместо да се правят масови съкращения в жп отрасъла. Така са постъпили навремето в "Дженерал мотърс". Защото една десета от тези, които ще бъдат изхвърлени на скамейката за безработни, рискуват да се присъединят към криминалния контингент. Ако това се допусне и от новото ръководство на НКЖИ, то това най-вероятно ще наложи преговори на най-високо ниво между КНСБ и "Подкрепа", от една страна, и от премиера Бойко Борисов, от страна на правителството", каза още Михаил Михайлов.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |