Събития Баш-майстори завещаха течове в детска градина. Старозагорски родители се притесняват за здравето на децата си

Баш-майстори завещаха течове в детска градина. Старозагорски родители се притесняват за здравето на децата си

Сряда, 21 октомври 2009 г., 14:40
Размер на буквите

За течове и затворено помещение в детска градина N 35 в Стара Загора (под Военна болница) алармираха вчера читатели на "Старозагорски новини". Според тях това застрашава здравето на децата и ремонтът не търпи отлагане.

При проверката ни на място видяхме, че теч има в директорския кабинет, но ръководителят на детското заведение отсъстваше и останалите служителки заявиха, че "не могат да поемат отговорността и да ни допуснат да снимаме в занималнята". Така и не разбрахме за каква точно отговорност става дума (все пак говорим за деца) и защо е този страх, след като им обяснихме, че предварително сме разговаряли с ресорния зам.-кмет в Общината Мария Динева.
Динева ни информира, че на 15 октомври директорката Пенка Апостолова е подала сигнал за течовете, а на следващия ден, след направена проверка, той е препратен по компетентност до зам.-кмета по строителството проф. Димитър Динев, пише вестник Старозагорски новини.
Проблемът с покрива в детската градина е от пет години. През юли 2003 г. е наета софийската фирма ЕТ "Тераматстрой", на която е платено за извършената работа. Пет месеца след ремонта обаче се появяват течове и тогавашната общинска администрация започва да издирва изпълнителя. Напразно - фирмата не е открита. През 2006 г. е извършен частичен ремонт на покрива над кухненския блок, а останалата част е оставена за по-добри времена. Сега над кухнята не тече, но проблемът отново излиза на дневен ред. Занималнята е изпразнена, а децата са настанени в други помещения.
Мария Динева уточни, че градината е била включена в списъка за ремонти, но й се е разминало поради липса на средства. Тя обаче е категорична, че така или иначе пари ще се намерят и течовете ще бъдат отстранени.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |