Събития Старозагорски фирми дължат 4,5 млн. лв. за осигуровки

Старозагорски фирми дължат 4,5 млн. лв. за осигуровки

Сряда, 21 октомври 2009 г., 10:15
Размер на буквите

Инспекторите по приходите на НАП Стара Загора разкриха фирми пропуснали да внесат в хазната суми за здравно и социално осигуряване за 4 508 834 лв. До края на септември са приключили 334 ревизии, като при 95% от тях са установени укрити данъци. Ревизионните актове и допълнително установените задължения са в размер на 21 341 500 лв.


Фирми са се опитали да ощетят държавната хазна с 12 342 831 лв., като не са декларирали или не са начислили данък добавена стойност, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора. Физически лица са укрили допълнителни доходи в размер на 1 608 909 лв. Приключилите ревизии са установили и задължения от данък печалба за 1 534 402 лв. Отново най-големите нарушения са в наблюдаваните рискови браншове: Строителство и Търговия на едро. Възложените 101 ревизии, са приключили с допълнителни разкрития за данъчни и осигурителни задължения на стойност 5 805 039 лв.
До края на септември инспекторите от НАП Стара Загора са извършили 1520 проверки и наблюдения над търговски обекти. Съставени са 265 акта за административни нарушения, като отново най-много са тези на закона за здравното и социално осигуряване. 27 търговски обекта са запечатани поради неплащане на наложените актове за констатирани нарушения. Ежедневно освен инвентаризациите в големи търговски обекти и складове на едро, извършваме контрол на КГПП Капитан Петко, съвместни са акциите ни с Инспекцията по труда, МВР, митническите служители, а от скоро и с колегите от РДНСК Стара Загора.
Действията на служителите на Агенцията за приходите не са инцидентни, като основната ни цел е да гарантираме сигурността на фиска.
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |