Събития Представят новоучредената Българска фотоволтаична асоциация

Представят новоучредената Българска фотоволтаична асоциация

Вторник, 20 октомври 2009 г., 17:02
Размер на буквите

Новоучредената Българска фотоволтаична асоциация ще бъде представена в сряда (21 октомври 2009 г.), съобщиха от Управителния съвет на асоциацията. Българска фотоволтаична асоциация (БФА) е сдружение с нестопанска цел, целящо успешното развитие в България на бизнеса с производство на възобновяема електроенергия от слънцето.

Учредители на БФА са 17 фирми с интереси в сферата на фотоволтаиката - производители на соларни панели, проектанти,  инсталатори, инвеститори в изграждането на фотоволтаични централи, фирми, развиващи проекти, финансови институции, инвестиционни посредници и консултанти, съобщи Агенция Фокус.

Основната цел на БФА е да допринесе за създаването на устойчив бизнес модел в сферата на фотоволтаиката и да защитава интересите на всички засегнати страни – инвеститорите във фотоволтаични електроцентрали и инсталации, производителите на компоненти и продукти за фотоволтаичната индустрия, потребителите на електроенергия, както и държавните институции и компаниите, инвестиращи в енергийна и енергопреносна инфраструктура.

За да постигне обявените си цели, БФА възнамерява да се включи като равнопоставен партньор с енергийните дружества, организациите за защита на потребителите и държавните институции в процеса на създаване на промени в законодателството и нормативната уредба, както и да създаде капацитет за съвместна работа по подобряване на бизнес процесите в Националната електрическа компания (НЕК) и енергоразпределителните дружества на партньорски принцип, с цел създаване на ефективен модел за съвместна работа с тези заинтересовани страни.

logologo

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |