Събития Обезвреждат 37 рушащи се сгради в Старозагорско

Обезвреждат 37 рушащи се сгради в Старозагорско

Вторник, 11 януари 2011 г., 22:35
Размер на буквите
сгради

Общо 37 са опасните сгради в Старозагорско, съобщи шефът на Дирекция Строителство и инвестиции към Община Стара Загора инж. Митьо Славов. Списъкът е изготвен от Комисия по премахване на негодни за ползване или застрашаващи сигурността строежи, начело с инж. Славов и е актуализиран в края на 2010 година.

31 от рушащите се постройки са на територията на областния град, като 8 вече са съборени. Рисковите жилища в селата са 6, но засега разрушени няма.
Увеличават се овехтелите сгради в областта. Причината е немарливост или липса на финанси, обясни още инж. Славов. Иначе списъкът се обновява на всеки три месеца, като през това време комисията проверява и се отзовава на граждански сигнали. Няма краен срок за премахване на рушащите се сгради. Опасните обекти се ограждат със сигнализираща лента и табели, а в случай, че дадена сграда застрашава сигурността на жителите се събаря веднага, пише вестник Старозагорски новини.
Най-пресният случай за 2010 година, според инж. Славов е сградата на III-то ОУ "Колю Ганчев", от която улуците стърчали опасно. Друг опасен обект е постройката на бившето АПК, чийто керемиди и улуци падали. Обектът обаче е частен и на собствениците е съставено предписание. Поради липсата на пари обаче засега мястото е оградено само със сигнализиращи табели и ленти. Животозастрашаваща е и бившата вечерна гимназия до ОД на МВР в Стара Загора, която също е обезопасена с табели.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |