Събития Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков очаква ръст на икономиката от около 3% през 2011 г.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков очаква ръст на икономиката от около 3% през 2011 г.

Сряда, 05 януари 2011 г., 17:09
Размер на буквите
Икономически годишник 2011

През 2010 г. България е навлязла в решителна фаза на много на брой големи международни проекти и очакванията за 2011 г. са свързани с реализирането им. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Като пример той даде обновяването на енергийната инфраструктура, с което се цели да има сигурност и качество на доставките на електричество.
Сред останалите приоритети на министър Трайков ще бъдат преструктурирането на държавния сектор и повишаването на либерализацията на електроенергийния пазар .
Трайчо Трайков изрази оптимизъм по отношение на икономическото развитие на страната, който се основава на данни от анализи, както на правителството, така и на независими аналитици, които прогнозират ръст между 2% и 3,6%. Министър Трайков уточни, че правителството прави всичко необходимо това да се случи и се надява и международните фактори да са благоприятни за постигането на този ръст, пише investor.bg.

Разбира се, съществува и песимистичен вариант, при който е възможно да има по-малък ръст и по-малко приходи от данъци и всички трябва да спестяват, каза още той. Време е да започнем да инвестираме и да потребяваме повече, подчерта министър Трайков.
Министър Трайков обясни, че инвестициите през 2010 г. са били в продуктивни сектори и прогнозира, че такива ще бъдат те и през новата година.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |