Събития Светът не може без интернет

Светът не може без интернет

Сряда, 22 декември 2010 г., 17:08
Размер на буквите
интернет

Високоскоростният достъп до интернет е оказал най-силно технологично влияние върху съвременното общество, смятат жителите на САЩ. Това показват данните от проучване на общественото мнение, извършено от Зогби. Без високоскоростен достъп до интернет не могат да си представят съвременния живот повечето американци.

24 процента от анкетираните са на мнение, че от всички технологични постижения на последното десетилетие, високоскоростният достъп до интернет е оказал най-голямо влияние върху живота им.

На второ място с малка разлика в процентите участниците в допитването са поставили социалната мрежа Фейсбук. Броят на ползвателите й тази година е надхвърлил 500 милиона души. За нея са гласували 22 на сто от анкетираните.

На трето място в класацията на най-големите технологични постижения на десетилетието жителите на САЩ са поставили търсачката Гугъл с 10 на сто от гласовете.

Високоскоростният интернет е и най-незаменимото технологично средство на нашата съвременност. Без него не могат да си представят живота 28 на сто от запитаните, съобщават от "Зогби".
Друг важен атрибут на съвременния живот е електронната поща, за която са гласували 18 на сто от анкетираните. А без Фейсбук живота не са могли да си представят само 3 на сто от участниците в проучването.
В същото време само сред младите хора на възраст между 18 и 24 години Фейсбук е незаменимо средство за общуване за 15 на сто от анкетираните.

На въпроса кой научен пробив ще е най-важен през следващото десетилетие, повечето от анкетираните (43 процента) са поставили на първо място използването на стволовите клетки и разпространението на технологията на клониране, което ще позволи да бъдат създавани човешки органи, необходими за трансплантации.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |