Събития Министър Караджова идва с дарове в Стара Загора

Министър Караджова идва с дарове в Стара Загора

Четвъртък, 16 декември 2010 г., 20:47
Размер на буквите

В 12 часа днес министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще открие нов модул към системата за ранно предупреждение в РИОСВ - Стара Загора. Той ще предоставя 48-часова предварителна информация за възможни замърсявания с азотен диоксид на въздуха на областния град. На откриването ще присъства и областният управител Йордан Николов, който вече повече от година активно участва в разрешаването на екологичните проблеми в Старозагорска област.

По негово настояване работна група разработи Оперативен план за подобряване качеството на атмосферния въздух, в който се включва и прогнозирането на нивата на азотен диоксид, пише вестник Старозагорски новини.
Модулът е изработен от екип от специалисти на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките по поръчка на екоминистерството. На практика това е физико-статистически модел, който осъществява връзка между атмосферните параметри в Стара Загора и замърсяването на въздуха в града. Информацията за прогнозните нива на азотния диоксид ще даде възможност на  Регионалната екоинспекция и останалите отговорни институции да предприемат адекватни мерки по ограничаване на замърсяването и предотвратяване на влиянието му върху човешкото здраве.

Преди откриването на модула Нона Караджова за втора поредна година ще посети Дома за деца, лишени от родителска грижа, "Теофано Попова" в Стара Загора. Всички 40 деца ще получат спално оборудване и лично подбрани от министърката индивидуални подаръци.
През декември 2009-а Караджова дари на Дома уреди за кухненския бокс, две компютърни конфигурации и книжки и лакомства за децата.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |