Събития Овергаз създаде учебно-тренировъчни фирми в областта на газоснабдяването

Овергаз създаде учебно-тренировъчни фирми в областта на газоснабдяването

Петък, 10 декември 2010 г., 12:17
Размер на буквите
Стара Загора

Овергаз е първата газова компания в България, която създаде и подпомага пет учебно-тренировъчни фирми в областта на газоснабдяването. Те ще участват във виртуалната мрежа на Националния център на учебно-тренировъчните фирми към Министерство на образованието, младежта и науката, в която до момента работят 300 учебни предприятия.

Компанията осигурява на младите предприемачи нужната информация за всичко, свързано с газификацията на клиенти – от регистрацията на газовото дружество и началния проект до документите за включване на нов потребител и съвети как да се използва енергията рационално и ефективно, съобщиха от пресцентъра на дружеството.
Работниците във виртуалните фирми – ученици от 9-ти до 12-ти клас на петте Професионални технически гимназии със специалност „Газова техника” в Ямбол, Попово, Кюстендил, Стара Загора и Русе – ще бъдат внимателно подбрани чрез конкурс, който ще се проведе в учебните заведения до края на годината. Журито е съставено от водещи преподаватели в газовите паралелки.
В началото на 2011 година сформираните учебни екипи ще могат да регистрират фирмите си в Националната мрежа на Тренировъчните предприятия /ТП/, преди да излязат на виртуалния пазар, където ще предлагат своите продукти и услуги.
Овергаз, в ролята си на партньор на Мрежата на българските тренировъчни предприятия, ще финансира участието на най-добре представилата се газова компания на Панаира на учебно-тренировъчните фирми, който се провежда всяка година в Пловдив.
Петте виртуални компании са част от инициативата на Овергаз „Професионално образование”. Така най-голямата частна газоразпределителна компания в страната продължава да инвестира в най-важния капитал – човешкия, като повишава квалификацията на бъдещите газовици на България.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |