Събития Недоволство сред аптекарите. Държавата плаща само половината от дължимото до октомври

Недоволство сред аптекарите. Държавата плаща само половината от дължимото до октомври

Сряда, 08 декември 2010 г., 20:08
Размер на буквите
аптеки

НЗОК изплаща половината от дължимото за лекарства към аптеките, което трябваше да се издължи още в края на октомври. Ако лекарите протестират за труда си, който не е заплатен, то ние, аптекарите, чакаме да ни преведат вложените наши пари за лекарствата. Това коментира Ивана Ангелова, лидер на Регионалната фармацевтична колегия в Стара Загора.

Около 16 милиона са дължимите суми на Касата към фармацевтите в страната, но ще се изплащат само 8 милиона засега. Крайният срок, в който институцията е трябвало да плати на аптеките за медикаменти, които са дадени на здравноосигурени хора, е бил 30 октомври. Според г-жа Ангелова в Старозагорско нямало аптеки, които са спрели да дават лекарства по Каса на клиентите си.
"Тлее недоволство обаче, защото финансовите средства на аптеките са доста стопени, особено за тези, които работят интензивно със Здравната каса. Това са блокирани пари на собствениците, които са вложени за лекарствата. Дано до края на седмица финансите стигнат до нас", коментира председателят на Регионалния фармацевтичен съюз.
От НЗОК не дават информация каква е причината за забавянето. От пресцентъра на РЗОК коментират, че все още не са получили преводите (б.а. - до 15 часа на 8 декември).
Припомняме, че в края на миналата година Здравната каса отново забави плащанията към аптеките, защото беше направила сериозен преразход на бюджета в перо лекарства. Тогава се наложи част от задълженията към фармацевтите да бъдат заплатени със средства от бюджета за следващата година. Препатили от бранша подозират, че миналогодишната картинка ще се повтори отново и тази година.

Информация: вестник Старозагорски новини

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |