Събития Фирми в афера за данъчни измами. В схемата е замесен и полицейски инспектор от Гълъбово

Фирми в афера за данъчни измами. В схемата е замесен и полицейски инспектор от Гълъбово

Сряда, 08 декември 2010 г., 18:11
Размер на буквите

39-годишен полицейски инспектор в ОД на МВР-Стара Загора е задържан при акция в понеделник, по време на която са разкрити верига от фирми, извършили данъчни престъпления, съобщиха вчера от полицията.
По време на операцията е арестуван полицейският инспектор Иван Филипов, който правил опити да прекратява проверките срещу фирмите.

Акцията е проведена в хода на разследване на данъчни престъпления по следствено дело на Националната следствена служба под ръководството на Софийската градска прокуратура. В нея са участвали и антимафиоти от Стара Загора, Велико Търново, Пазарджик и Габрово. Установени са десетки лица, които в периода от 2007 до 2010 година са участвали в данъчни измами, като по този начин са нанесли значителни вреди на републиканския бюджет.

Схемата била следната: чрез фирмите се извършвали фиктивни сделки за закупуване на селскостопанска продукция, както и вътрешнообщностни доставки, въз основа на които неправомерно е възстановен данъчен кредит в особено големи размери.
Открити и иззети са множество счетоводни документи от шест фирми и две счетоводни кантори, които „работели” на територията на Стара Загора, Панагюрище, Нова Загора, Свищов и Трявна.
При разследването служителите на ГДБОП и Дирекция „Вътрешна сигурност” стигнали и до информацията за съпричастност на полицейски служител в престъпната схема.
Под личното ръководство на зам. градския прокурор на София Роман Василев в понеделник е реализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност”, при която е задържан 39-годишният мъж, работил като полицейски инспектор в Районно управление „Полиция“ в Гълъбово.

Според събраните към момента данни, от началото на тази година инспекторът многократно е предлагал, обещавал и давал различни суми пари и други облаги на длъжностни лица от системата на МВР, за да получи класифицирана информация. С нея той изнудвал фирмите, срещу които са водени полицейски проверки. С постановление на Софийската градска прокуратура полицейският инспектор е задържан за 72 часа.
Срещу него е повдигнато обвинение по член 304 ал.1, и чл. 387, ал. 1 от НК за това, че е убеждавал, склонявал и давал имотни облаги на полицейски служители, за да бъдат манипулирани извършвани проверки по отношение на фирми - големи данъкоплатци.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |