Събития Пълнолетни сираци мамят фирми в Стара Загора, парите проигравали на комар

Пълнолетни сираци мамят фирми в Стара Загора, парите проигравали на комар

Петък, 16 октомври 2009 г., 12:27
Размер на буквите

В сектор Икономическа полиция е получен сигнал от община – Стара Загора, че група лица, представящи се за бивши възпитаници на домове за сираци, са се явили в общинска администрация и са поискали да им бъде преодоставен общински терен, на който уж, учредена от тях младежка неправителствена организация, ще построи защитено жилище за сираци, с подкрепата на европейска фондация, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Стара Загора.

При направената проверка е установено, че през периода от вгуст до октомври, 31-годишният А.Е., 33-годишният В.М. и 33-годишната В.Т. са посетили множество офиси на фирми и медицински кабинети в Стара Загора. Те се представяли за сираци, израснали в социални домове и обяснявали, че са  приети за обучение във висше учебно заведение, но се нуждаят от финансова помощ, предвид неравностойното си социално положение. В подкрепа на твърденията си, лицата представяли подкрепящо писмо от община - Стара Загора (издадено на единия от тях, за да му послужи при кандидатстване за обучение във висше учебно заведение) и заявявали, че начинанията и намеренията им се подкрепят от високопоставени служители от общинска администрация. Много от фирмите и физическите лица, са откликвали на молбите и им предоставяли  както пари в брой, така и дарения във вид на дрехи и технически средства, които тримата впоследствие продавали. С получените средства тримата са правели залози в игрални зали. В хода на проверката е установено, че 31-годишният А.Е. е осъждан и изтърпял наказание за същите престъпления е в момента е обявен за общодържавно издирване за подобни деяния, извършени на територията на Варна. Задържан е за 72 ч. и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.
Репортерска проверка установи, че за 33-годишната В.Т. и за връстника й В.М. са положени необходимите грижи след напускане на домовете и общината им е осигурила ведомствени жилища, срещу наем от 11 лв., който те и не плащали.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |