Събития Нова дискусия за боклука на Стара Загора

Нова дискусия за боклука на Стара Загора

Понеделник, 29 ноември 2010 г., 18:56
Размер на буквите

Широка обществена дискусия за реализацията на инвестиционния проект за „Изграждане на Регионално съоръжение за третиране на отпадъците“ се организира утре от 9 часа в зала „П.Р. Славейков“ на Община Стара Загора. Своето участие в нея са потвърдили Малина Крумова, ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма ”Околна среда”, и представители на Консорциум RNEP (Българо-датски консултант по техническата помощ за подготовка на проекта).

Всъщност това бе едно от исканията, които лявата коалиция в Общинския съвет постави пред управляващите още на сесията в четвъртък. Тогава, въпреки че имаше 3 гласувания, до квалифицирано мнозинство не се стигна и въпросът с изграждането на депо за твърди битови отпадъци в с. Ракитница зацикли.

Общинският председател на БСП и лидер на лявата група общински съветници доц. Бойчо Биволарски разпространи в петък до медиите 5 въпроса, чийто отговор е необходим на представителите на 119-годишната партия, за да избистрят отношението си към проектопредложението за изграждането на регионалното депо в с. Ракитница. Биволарски потвърди, че при получаването на задоволителни отговори на тези въпроси групата на 11-те леви ще гласува "за" преобразуването на 100-те декара общинска земя в землището на селото, на които ще се разположи съоръжението. На 47-ото заседание на Общинския съвет миналия четвъртък БСП, "Целокупна България" и "Нова сила" (тяхното изявление - на стр. 4) не подкрепиха процедурата.

На срещата във вторник са поканени за участие всички общински съветници от Общински съвет-Стара Загора, кметовете на 12-те общини – членове на Сдружение с неправителствена цел, председателите на общинските съвети на общини от сдружението, кметовете и кметски наместници на селата Богомилово, Еленино, Ракитница, Християново, Калояновец, представители на неправителствени организации, медии.

Информация: вестник Новината

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |