Събития Задържаха 10-има след мач на Берое в Стара Загора

Задържаха 10-има след мач на Берое в Стара Загора

Понеделник, 29 ноември 2010 г., 18:55
Размер на буквите

Десетима футболни фенове бяха задържани за нарушение на обществения ред по време на срещата между ПФК “Берое” и “Черно море”, съобщиха от полицията. Инцидентът стана по време на мача между двата тима на градския стадион в Стара Загора в събота.

Около средата на първото полувреме полицейските служители, охраняващи сектора за гости, са открили и иззели две самоделни пиротехнически изделия от привърженици на ПФК “Черно море”. Почти веднага след това феновете са извадили трето пиротехническо изделие и при опита на полицаите да го изземат, влезли във физически сблъсък с тях. Част от нарушителите са изведени и задържани от служителите на полицията, които след това напускат сектора, за да се успокои агитката.

В този момент група привърженици на гостуващия отбор е изкъртила металната врата на сектора, която при падането си удря няколко души. Един от зрителите е съборен от изкъртената преграда. Полицаите го изтеглят, за да предотвратят премазването му от тълпата фенове, които са изтласкани обратно в сектора.
В хода на сблъсъка се намесила друга част от привържениците на отбора-гост, които се опитали да овладеят съгражданите си, при което са възникнали  междуособици между самите фенове.
В РУ “Полиция”–Стара Загора са задържани 10 лица на възраст от 17 до 35 години – всички са привърженици на гостуващия отбор.
В ЦСМП е оказана амбулаторна медицинска помощ на трима от феновете и на един униформен. От сектора са иззети четири самоделни пиротехнически изделия. 

Информация: вестник Новината

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |