Събития Десните партии скочиха срещу сдружението, оглавено от кмета Стефан Дамянов

Десните партии скочиха срещу сдружението, оглавено от кмета Стефан Дамянов

Понеделник, 29 ноември 2010 г., 18:49
Размер на буквите

Казанлъшкият кмет Стефан Дамянов да се заеме да изпълнява същинските си задължения по Закона за местното самоуправление и местната администрация, а не да изпълнява функциите на политически субект. За това призовават в специална декларация представителите на пет политически сили от Казанлък, представители на дясното пространство - ДСБ, СДС, партия "Атака", ГЕРБ и ВМРО.

Повод за декларацията на десните в Казанлък стана учреденото в четвъртък миналата седмица Гражданско сдружение  "Гражданско управление", начело на което застана сегашният кмет на община Казанлък. В Управителния съвет на сдружението са още няколко кметове на села от общината, директори на общински училища и бизнесмени.
"Учредяването на самостоятелна политическа формация, било то и сдружение, по друг закон, а не по този за политическите партии, една година преди изборите за кмет, е открита подмяна на вота на жителите на общината", се казва в декларацията на петте партии.
Представителите им са категорични, че на практика създаването на сдружението на Дамянов е открито противопоставяне на политическия формат в общината, предателство спрямо политическите субекти и предателство спрямо жителите на общината, които чакат кметът Стефан Дамянов да изпълнява обещанията от предизборната си програма.

Тревогата на десните в Казанлък е породена и от факта, че кметът изпълнява функции на политически субект, ползвайки служебна кола, за сметка на данъкоплатците, с която обикаля политическите централи и открито се афишира с "новите АБВ политически авантюристи".

Протестната обща декларация на ГЕРБ, ДСБ, СДС, "Атака" и ВМРО в Казанлък ще се разпространи в общината в над 3 хиляди екземпляра, съобщиха на пресконференция нейните автори - лидерите на петте формации.  
Целта била гражданите да разберат с какво точно се занимава техният кмет, както и да си направят съответните изводи и  поуки.
Общият протест не бил част от обща бъдеща предизборна стратегия на десните, тъй като все още не са водени такива разговори, уточниха те. Но настоящият протестен документ е на практика първата обща проява на десните срещу действията на кмета на Казанлък.

Информация: вестник Старозагорски новини

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |