Събития Старозагорски евродепутат е първи заместник-председател на антикризисната комисия на ЕП

Старозагорски евродепутат е първи заместник-председател на антикризисната комисия на ЕП

Петък, 16 октомври 2009 г., 08:29
Размер на буквите

Избраният с бюлетината на ГЕРБ евродепутат Илиана Иванова (член на групата на Европейската народна партия) бе избрана вчера единодушно от колегите си за първи заместник-председател на специалната комисия на Европейския парламент за борба с финансовата и икономическа криза. Вчера в Европарламента се проведе учредителното заседание на новосъздадената комисия, на което бяха гласувани заместниците на председателя й Волф Клинц.

Преди няколко дни родената в Стара Загора Илиана Иванова откри в града на липите свой Европейски информационен център. На церемонията присъстваха вицепремиерът Цветан Цветанов, евродепутати, народни представители на ГЕРБ от българския парламент, областният управител и градоначалникът. Тогава пред медиите тя предизвести новината, която вчера стана факт.
"Моята основна цел в тази комисия ще бъде изработването на подходящи препоръки за изход от кризата и взимането предвид на негативните последици върху националните икономики, в съответствие с принципа на субсидираност. Европейският парламент вече одобри редица антикризисни мерки и създаването на специалната комисия е естествено продължение на тези усилия. Българското участие в изготвянето на цялостен и координиран подход за отговор на кризата е изключително важно с оглед защитата на интересите на българските граждани." Така коментира вчера избора си за зам.-председател на специалната комисия на Европарламента Илиана Иванова.
В правомощията на новосъздадената специална комисия е да анализира обхвата на социалната, икономическата и финансовата криза и нейните последици за държави-членки, както и състоянието на управлението в световен мащаб. Очаква се тя да предложи за възстановяването в дългосрочен план на здрави и стабилни финансови пазари, което ще подкрепи устойчивия растеж, социалното сближаване и заетостта на всички равнища, пише вестник Старозагорски новини.
"Избирането на г-жа Иванова за първи заместник-председател на антикризисната комисия е голям успех за ГЕРБ, както и за българското правителство. Доверието, което ни оказват европейските ни партньори с избирането на г-жа Иванова, е знак за доверие в страната ни и новото ни правителство, но едновременно с това е и отговорност, която ние, българските евродепутати от ГЕРБ, ще оправдаем с работата си в Европейския парламент", коментира вчера евродепутатът Андрей Ковачев, който е председател на българската делегация в групата на ЕНП.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |