Събития Втора Тунджанска бригада се сражава с тежки проблеми

Втора Тунджанска бригада се сражава с тежки проблеми

Сряда, 17 ноември 2010 г., 21:19
Размер на буквите

С тежки проблеми посреща 132-годишнината от създаването на Сухопътните войски Втора Тунджанска лекопехотна бригада в Стара Загора, заяви на брифинг вчера командирът бригаден генерал Петър Петров. Той конкретизира, че е наложителен ремонт на голяма част от сградния фонд, не достигат и резервни части за бронетанкове, и автомобилна техника.

ъпреки финансовите затруднения ръководството вече е предприело действия за решаване на проблемите. Усилията са съсредоточени предимно върху подобряване на планирането и организацията на учебните занятия, както и ефективното ползване на наличните ресурси, пише вестник Старозагорски новини.
"Предстои Втора лекопехотна бригада да увеличи състава си", съобщи още ген. Петров. Числеността на бригадата е 2342 души като през 2011 година се очаква 28% от личния състав да участва в мисии зад граница. Вероятно тогава ще се изпратят три контингента роти за Кабул, Кандахар в Афганистан, както и рота за Сараево в Босна и Херцеговина. Около 12% от военнослужещите пък са включени в модули за бедствия, пожари, наводнения и промишлени аварии.
Вчера Ден на отворени врати бе организиран във военното поделение 48 430. Повече от 200 деца се запознаха с техниката и въоръжението на старозагорската бригада. Кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев, ветерани и бивши генерали също уважиха празника на военнослужещите. Те се запознаха и с 12-годишната история на Втора Тунджанска лекопехотна бригада, наследник на Втора мотострелкова дивизия. През тези години бригадата е участвала в по-големите национални учения като "Есен 2001", "Планински страж 2002", "Пролет 2009". Преди няколко дни пък наши военнослужещи се завърнаха от международното учение "Седем звезди 2010" в Турция. Старозагорските военни активно са се включили и в мисии в Босна и Херцеговина, Ирак и Афганистан.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |