Събития Заложени мини от старата власт гърмят при новата

Заложени мини от старата власт гърмят при новата

Четвъртък, 15 октомври 2009 г., 11:41
Размер на буквите

10 дни преди парламентарните избори 2009 г. Министерството на отбраната, тогава оглавявано от министър Николай Цонев (водач на пропорционалната листа на НДСВ в Стара Загора), е обявило търг с тайно наддаване за продажба на недвижим имот - частна държавна собственост, в централната част на Стара Загора. Имотът е на ул."Хаджи Димитър Асенов" 113 (до пресечката с ул."Васил Левски").

За дворно място от 270 кв.м и жилищна сграда на 2 етажа със застроена площ от 80 кв.м (с право за ниско застрояване до 10 м), оценител, определен от МО, е обявил начална тръжна цена от 95 368 лв. Според лицензирани оценители в Стара Загора, пазарната цена на дворните места в този регион е с пъти по-висока, пише вестник Старозагорски новини.
Поради липса на време (законният срок за провеждане на търга е 1 месец от публикуването на обявата), финализирането на търга е оставено на новата власт. В търга са участвали 5 фирми и физически лица и за победител е определена "КЪНСТРАКШЪН ЕНД РИПЕЪР" ЕООД, Стара Загора, дала най-висока цена - 105 000 лв. Това гласи справката, изискана от новия областен управител за извършени продажби на имоти от МО в Старозагорска област в периода 2001-2009 г.
В поредицата си от публикации "Тайните на недосегаемите - на светло" "Старозагорски новини" разкри обръча от фирми, свързани с предизборни заменки и покупко-продажби на военни имоти. "КЪНСТРАКШЪН ЕНД РИПЕЪР" ЕООД е една от тях. Според данните на "Дакси", тя е наследник на "ЛЕНА" ЕООД, със собственик Елена Римпопова, която пък е съдружник на бившия офицер от Държавна сигурност Венцислав Драганов в "ТЕМА" ООД (чието име местната общественост свързва с Емилия Масларова, бивш министър на труда и социалната политика). "ЛЕНА" и "ТЕМА" са две от свързаните фирми, придобили апетитни имоти в центъра на Стара Загора чрез заменки на апартаменти в крайни квартали на Казанлък и Стара Загора.
Вчера областният управител е отказал да подпише договора за покупко-продажба с "КЪНСТРАКШЪН ЕНД РИПЕЪР" с мотива, че медиите са сигнализирали Военно-окръжна прокуратура - Пловдив, и Главна прокуратура за заменките и продажбите на военни имоти на обръч от фирми. Заради подобни заварени сделки Йордан Николов е поискал от министъра на МРРБ да бъдат извършени промени в нормативната уредба, вменяваща досега на областните управители да подписват документи, без областните администрации да имат каквото и да е било отношение към сделки, обявени и реализирани от различни министерства и ведомства в София.
Явно старата власт е изковала такива закони, че всички алъш-вериши по партийна линия да се окажат законни, в случаи на атакуване им по съответния правов ред. И е оставила в наследство мини, чието ликвидиране ще отнеме доста календарно време.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |