Събития Пенсионери искат по 100 коледни лева

Пенсионери искат по 100 коледни лева

Вторник, 16 ноември 2010 г., 19:11
Размер на буквите
100 лева за пенсионери

По 100 лева коледна добавка към пенсията на всеки българин от третата възраст искат с нарочна декларация до президента и правителството старозагорските членове на Българската асоциация на пенсионерите. Новината съобщи председателят на общинската организация на асоциацията и секретар на националното ръководство Иван Чапразов.

Пенсионерският лидер обяви и начина, по който щели да бъдат намерени тези средства. Той предлага деблокиране на "Сребърния фонд", който според него още през пролетта бил достигнал 1 млрд. и 600 млн. лева.

Пенсионерите настояват също да се изпълни чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване, който противно на намеренията на министъра на финансите Симеон Дянков за замразяване на заплати и пенсии до 2013 година, изисква ежегодното им осъвременяване според осигурителния доход и индекса на потребителските цени. Хората от третата възраст настояват и за запазване на старата такса за преглед при личния лекар.
Авторите на декларацията до властта, не са съгласни с факта, че не са представени в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) и затова искат 50-процентна квота в него. Според тях в НС на НОИ да влязат само такива, чиято пенсия е в размер до 211 лева.

"Последното ни, но много важно за нас изискване, на което особено държим, е да бъдем представени и в Националния съвет на тристранно сътрудничество, като по този начин той да прерасне в четиристранен", подчерта пред наш репортер Иван Чапразов.

Информация: вестник Старозагорски новини

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |