Събития ДСБ: Не защитиха добре интересите ни при посещението на Путин

ДСБ: Не защитиха добре интересите ни при посещението на Путин

Вторник, 16 ноември 2010 г., 14:56
Размер на буквите

Нашата позиция не е много като на равнопоставен партньор на Русия, който за миг да не забравя, че е член на НАТО и ЕС и трябва да подходи с подобаващо самочувствие. Тази теза разви пред медиите вчера депутатът от Синята коалиция и зам.-председател на ДСБ Иван Иванов.

Вторият човек след Костов в консервативната партия обсъди с журналистите посещението на премиера на Русия Владимир Путин през уикенда.
Тъмносините са поуспокоени, че подписаните документи касаят все още предпроектните проучвания за "Южен поток", чиято реализация ще се материализира със сигурност едва, след като стане ясно дали е изгоден за страната ни.
От ДСБ обаче са недоволни, че от българска страна не са предложени за подписване спогодби, които да балансирали съгласието ни за тези предпроектни проучвания - като например за цената на природния газ, която сега се задържала висока с формален претекст.
Освен това имаме тежък търговски дефицит с Русия, който само за първото шестмесечие на тази година е от порядъка на 2 и половина милиарда лева, предупреди Иван Иванов. И отбеляза с известно огорчение, че българските управници все още не са се научили достойно да защитават своите интереси като равностоен партньор на Русия.
Депутатът ни не пропусна да се спре и на подаръка, който високият гост е получил от българския си колега Бойко Борисов - симпатично кученце от каракачанската порода. Тъй като това е вярно куче пазач, може да се тълкува символично като фино предупреждение към руснаците, че нашите властимащи вече се бранят интересите ни ревностно, надява се Иван Иванов. 

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |