Събития Работата на държавата е да гарантира ниски данъци, бърза и добра администрация и добра инфраструктура

Работата на държавата е да гарантира ниски данъци, бърза и добра администрация и добра инфраструктура

Петък, 12 ноември 2010 г., 20:11
Размер на буквите
Цветан Симеонов

На 11 ноември 2010 г. председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна с ръководството на Габровската търговско-промишлена палата и с водещи фирми от областта. Поставени бяха редица въпроси свързани с текущото изпълнение и отчетите по проекти, по които рамката „замръзва” към момента на подписването на договора, в това време излизат по-нови и технологично по-модерни продукти.

Запитан, председателят на палатата каза, че БТПП няма да поиска от държавата да определи приоритетни отрасли в икономиката, защото така пазарните механизми могат да бъдат изкривени. Работата на държавата е да гарантира ниски данъци, бърза и добра администрация и добра инфраструктура. Представители на бизнеса от Габрово поискаха БТПП да предложи законодателно решение, за да може представителите на контролните и данъчните органи, да носят персонална отговорност, когато в съдебно решение се казва, че данъчните проверки, които спъват работата на бизнеса, са били неоснователни.  Представен беше филма за 115 годишнината от създаването на БТПП, информира пресцентъра на Българската търговско-промишлена палата.

Цветан Симеонов заедно с членът на Изпълнителния съвет  Ромео Шатев проведоха срещи със заместник областния управител на  Габрово Пламен Недков и с кмета на града Николай Сираков. Разгледани бяха въпросите за хода на привличането на нови инвестиции в икономиката на града и региона и за нуждата от ускоряване на инфраструктурните проекти свързани с магистрала Хумус и с тунел под Шипка. Кметът на Габрово представи възможностите на общината, която управлява финансов ресурс от проекти, който е пет пъти по-голям собствените приходи.

На пресконференция в хотел Балкан бяха представени резултати от проучване на неформалната икономика на национално и регионално ниво, направено в рамките на проект “Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителни отношения и превантивни действия за ограничаването й”, финансиран по ОП “Развитие на човешките ресурси.

Цветан Симеонов Цветан Симеонов Цветан Симеонов
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |