Събития Стара Загора е осмият добър град

Стара Загора е осмият добър град

Четвъртък, 11 ноември 2010 г., 20:02
Размер на буквите

На 8-о място остана Стара Загора в  читателската класация Най-добрият град за живеене. Изследването за качеството на живот в големите български градове стартира за четвърта поредна година от Дарик радио и вестник 24 часа.

Градът на липите, поетите, правите улици, а отскоро патентован и като Център на Вселената получи 10 280 гласа, далеч по-малко от Варна, която оглави класацията с 52 936 гласа. С малко, но въпреки това по-напред се подредиха Бургас - 10 985 гласа (7-о място),  Пловдив 11 592 гласа (6), Габрово 16 190 гласа (5), Смолян - 16 649 гласа (4) и Хасково - 17 690 гласа (3). Вторият предпочитан от хората град за живеене пък тази година се оказа Благоевград -  50 523 гласа.

В класацията участваха 27 града, от които в дъното останаха Пазарджик, Ловеч, Кюстендил и Силистра.
Националното изследване на Дарик радио и 24 часа за най-добрите градове за живеене в България приключи в полунощ на 8 ноември. Победителите в нея обаче ще бъдат обявени на официална церемония в София на 15 ноември.

Общо по 25 критерия бяха оценявани градовете, които се бориха за място в класацията. Сред тях бяха наличието на паркове и детски градини, главни улици и места с достъп до безжичен интернет, трафик и възможности за развитие на бизнес, образование и медицина, инвестиции в инфраструктурни проекти, екологично състояние, доколко късно работят магазините, има ли алеи за велосипедисти и възможност за спорт. За първи път тази година интернет гласуването също ще допринесе за оформянето на крайната оценка, защото то носи най-голям брой точки за всеки град. Освен това, организаторите дават повече точки на този кмет, управник или жители, които имат визия как да развият своя град и са начертали дългосрочен план за решаване на проблемите.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |