Събития Министър Плевнелиев дал надежда за втора връзка на Стара Загора с автомагистрала Тракия

Министър Плевнелиев дал надежда за втора връзка на Стара Загора с автомагистрала Тракия

Вторник, 13 октомври 2009 г., 21:19
Размер на буквите

"Срещата ни с министър Рoсен Плевнелиев даде по-голяма надежда, но без да даде отговор." Така резюмира вчера пред "Старозагорски новини" резултатa от разговорите, които вчера старозагорски депутати проведоха с министъра на регионалното развитие и благоустройството по повод връзките на града с автомагистрала "Тракия", народният представител от "Синята коалиция" Иван Иванов.

В срещата освен Иванов участие са взели петимата ни народни представители от ГЕРБ - Живко Тодоров, Недялко Недялков, Иван Колев, Нели Калнева и Емил Караниколов, както и областният управител Йордан Николов, градоначалникът проф. Светлин Танчев и неговият заместник проф. Димитър Динев. Завчера депутатът Недялко Недялков каза пред медиите, че на срещата с министър Плевнелиев са поканени всички старозагорски народни представители. По неизвестни причини обаче Евгений Желев и Спас Панчев ("Коалиция за България"), Петър Хлебаров ("Атака"), Лютви Местан (ДПС) и Тодор Великов (РЗС) са бойкотирали разговора за подходите на Стара Загора към АМ "Тракия", пише вестник Старозагорски новини.
"Стигна се до решение, според което в едноседмичен срок експерт от Община Стара Загора и експерт от Национална агенция "Пътна инфраструктура" да изготвят предложение за връзка на града с магистралата в западно направление, условно наречена "Стара Загора-запад", и след това да ни информират за това предложение. Проектът обаче за тази връзка ще бъде отделен от цялостния проект на автомагистралата", информира депутатът от "Синята коалиция".
"Считам, че депутатите, областният управител и кметът проф. Танчев държахме твърда позиция за поне още един подход на Стара Загора към АМ "Тракия", тъй като всички сме убедени, че не можем да отстъпим от тази кауза. Недобро впечатление ми направиха отговорите на експертите от Държавна агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ), които повториха същото, което министър Плевнелиев отговори на моя актуален въпрос в парламента. На моите аргументи срещу тяхната позиция те просто нямаха какво да отговорят. Не съм оптимист, че ще намерим бързо решение на този въпрос. Важно е да се надделее на експертно ниво и в този смисъл е много важно експертът на Община Стара Загора, който ще участва в изработването на предложението за "Стара Загора - запад", да бъде много добре подготвен", каза още Иван Иванов.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |