Събития Енел Марица Изток 3 отбелязва Международната седмица на безопасността

Енел Марица Изток 3 отбелязва Международната седмица на безопасността

Вторник, 09 ноември 2010 г., 13:52
Размер на буквите
Стара Загора

Куинто ди Фердинандо, изпълнителен директор на Енел Оперейшънс България АД и директор на ТЕЦ Енел Марица Изток 3, бе домакин на Кръгла маса на тема Безопасност по повод третото издание на Междунарадната седмица по безопасност.

На събитието в Стара Загора се събраха представители на синдикатите, Дирекция Инспекция по труда,  РСПБС – Стара Загора, ОД на МВР  - Стара Загора, Областна администрация – Стара Загора, Център за неотложна и спешна медицинска помощ – Стара Загора  и представители на мениджмънта на Enel в България. Беше представен и филмът Случаите от живота, създаден от Enel по действителни случаи за хора от компанията, които са претърпели злополуки на работното място.

Събитието има за цел да повиши информираността за безопасността и спазването на съответните правила и процедури на работното място и извън него, и да подкрепи изграждането на култура по безопасност, основана на превенцията и правилно поведение, с оглед постигане на целта „Нула злополуки”.
Кръглата маса на тема Безопасност е още един символ на ангажимента на Enel към популяризирането на културата на безопасност сред своите служители и сред служителите на своите подизпълнители по света, както и сред всички заинтересовани страни, каза Джон Кларк.

Обиколка по безопасност, обучения по Оказване на първа помощ и тренировъчна евакуация, семинари и прожекции на филми, промотиране на здравословно хранене, инициативи, включващи подизпълнители и местни училища, са част от дейностите, които имат за цел да повишат общата информираността за важността на безопасността и здравето. Тези прояви целят още и засилване на значението на програмата Корпоративна социална отговорност на Enel, насочена към опазване на човешкия живот и към грижа за благополучието на хората.   
Международната седмица по безопасността е инициатива на Групата Enel. Тя се проведе за първи път през 2008 г. В нейното трето издание участваха над 70 хиляди служители на Групата в 40-те страни, в които тя присъства. През 2009 г. инициативата грабна първа награда за най-добра Програма за подобряване на човешките ресурси в рамките на седмото издание на социалните награди Sodalitas, връчвани за добри практики на социална отговорност.

Енел Марица Изток 3 АД e 73% собственост на Enel, най-голямата енергийна компания в Италия и втората по инсталирани мощности в Европа. Компанията притежава първата централа на лигнитни въглища на Балканите – ТЕЦ Енел Марица Изток 3, която работи в пълно съответствие с европейските екологични стандарти.

Енел
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |