Събития Старозагорски депутати ще разговарят днес с министър Плевнелиев за връзките с автомагистрала Тракия

Старозагорски депутати ще разговарят днес с министър Плевнелиев за връзките с автомагистрала Тракия

Вторник, 13 октомври 2009 г., 01:17
Размер на буквите

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще приеме днес депутати от Cтарозагорски регион за разговор по въпроса за връзките на Стара Загора с автомагистрала "Тракия". Това съобщи вчера в Стара Загора областният лидер на ГЕРБ - народният представител Недялко Недялков.

"Срещата (на 13 октомври) е в МРРБ по инициатива на депутатите от ГЕРБ, като ние сме поканили на нея да присъстват и народните представители от останалите политически сили. Ние не останахме доволни от отговора, който наскоро министър Плевнелиев даде в парламента на актуален въпрос на депутата Иван Иванов от "Синята коалиция" по въпроса за връзките на града ни с АМ "Тракия", каза пред медиите Недялко Недялков. Освен старозагорски депутати, в разговора с министър Плевнелиев участие ще вземат областният управител Йордан Николов и кметът проф. Светлин Танчев.
Ще припомним, че недоволство от отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството изрази и депутатът Иван Иванов, автор на въпроса. В пленарна зала старозагорският народен представител зададе два актуални въпроса към министър Плевнелиев, касаещи два инфраструктурни проекта в Cтарозагорска област - за връзките на Стара Загора с АМ "Тракия" и за строителството на тунел под връх Шипка, информира вестник Старозагорски новини.
Министърът отговори на първия въпрос, че по проект Cтарозагорска област има четири подхода към АМ "Тракия" - Чирпан-Братя Даскалови, Чирпан-Стара Загора, Хасково-Димитровград и Нова Загора-Раднево. "Нито един от тези подходи не устройва Стара Загора. За голямо съжаление аргументите, които изтъкна в отговора си министър Плевнелиев, бяха същите като на Асен Гагаузов и Сергей Станишев. Отговорът му бе copy-paste на отговорите на предишните министри, подготвен е бил пак от същите чиновници в министерството. Въпросът за подходите на Стара Загора към АМ "Тракия" е от ключово значение за развитието на транспортните и икономическите връзки на областта. Именно поради тази причина отговорът на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, че изграждането на пътните възли и разположението им са определени на фаза "идеен проект", не ме устройва", каза по този повод пред медиите наскоро Иван Иванов.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |