Събития Фермерите ще продължат срещите си с правителството

Фермерите ще продължат срещите си с правителството

Вторник, 13 октомври 2009 г., 21:16
Размер на буквите

"Ще продължим срещите си с правителството, докато не се реши какво ще стане оттук нататък с фермерите в България", заяви  председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. Структурата, която той оглавява, беше един от организаторите на националния форум на животновъдите, проведен вчера в София на тема "Ще има ли животновъдство в България 100 дни след управлението на ПП ГЕРБ с участието на ръководството на МЗХ, депутати от парламентарно представените политически сили, Парламентарната комисия по земеделие и др.

"Доволни сме от срещата. На нея изяснихме болните за отрасъла проблеми. Единственото, което остана, е да чакаме новото правителство да изпълни обещаното преструктуриране", каза Синапов.
Фермерите са поставили исканията си за промени в Закона за животновъдството, Закона за подпомагане на земеделските производители и Закона за ползване на държавните и общинските мери и пасища. Обсъдено е било и отпускането на нисколихвени кредити, които да погасят задълженията им към банките и фуражните заводи. Проблемът с идентификационната система също се е дискутиран. Управляващите обещали преброяване на рогатия добитък в страната и едва тогава разпределяне на отредените 60 млн. лв. за глава добитък. Както вече съобщи земеделският министър, идентификационната система ще заработи от 1 декември т.г. и фермерите се надяват, че фалшивите животновъди ще останат зад борда, пише вестник Старозагорски новини.
Въпреки взетите решения и дадените обещания за промяна, фермерите определено няма да се задоволят само с тях. Те са категорични, че протестни действия ще има, ако обещанията на управляващите се окажат празни приказки.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |