Събития Нецо Минев, ръководител на Златекс, получи приза Агробизнесмен на България

Нецо Минев, ръководител на Златекс, получи приза Агробизнесмен на България

Четвъртък, 04 ноември 2010 г., 19:36
Размер на буквите
Нецо Минев

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов връчи приза Агробизнесмен на България за 2010 г. на инж. Нецо Минев. Победителят е създател и управител на утвърдилата се старозагорска фирма Златекс, която се занимава с внос и дистрибуция на земеделска техника. Фирмата се занимава и със зърнопроизводство и обработва над 30 000 декара земя в чирпанския район.

Събитието традиционно се организира от в. Български фермер и с това издание отбелязва 20-годишен юбилей.  Наградата беше връчена в залата на Българска телеграфна агенция в София.

Министърът участва в пресконференцията организирана от вестника за земеделската техника в България. Министър Найденов обясни, че средствата по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. по мярка 121 са свършили при предишното ръководство на министерството.

По Мярка 121 към днешна дата ДФ „Земеделие” е изплатил финансови средства в размер на 336 941 436, 61 лв. по 1 432 проекти, съобщи заместник - изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Димитър Симеонов .
Обсъдена е възможността за прехвърляне на неусвоения бюджет от мярка 611 „Доплащания към националните плащания” към мярка 121, коментира министърът. Решението за прехвърляне на средства е разгледано и одобрено на заседанието на Комитета по наблюдение на програмата. То ще бъде включено в шестата нотификация (промяна) на ПРСР, която ще бъде изпратена за одобрение в Европейската комисия, посочи министърът.

Близо 56 хил. са регистрираните трактори в страната. 1700 - 1800 трактори са до 10-годишна възраст, над 45 хил. машини са над 10 години. Около 20-25% от техниката в България е обновена, като темпът на обновление на техниката е около 4-5%, информира изпълнителният директор на Контролно-техническата инспекция Георги Георгиев.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |