Събития БСП в Раднево чества 100 години

БСП в Раднево чества 100 години

Сряда, 03 ноември 2010 г., 22:31
Размер на буквите

През ноември 2010 г. се навършват 100 години от създаването на организацията на БСП в Раднево. Кулминация на редицата прояви, съпътстващи честването през настоящата година, ще бъде тържественото събрание-концерт, което ще се проведе в залата на Общинския център за култура „Нончо Воденичаров”, с начален час 13:00 на 6 ноември. Час преди това ще бъде поставена паметна плоча на мястото, на което е положено началото на организираното политическо движение в Раднево през далечната 1910 г.

БСП - 100 години

Там членовете на младежката организация ще получат новите си електронни членски карти.  
Сред участниците в тържеството ще бъдат лидерът на БСП Сергей Станишев, директорът на Центъра за исторически и политологически изследвания към НС на БСП проф. Нора Ананиева и д-р Таня Турлакова от същия център, народни представители от Старозагорския многомандатен избирателен район, бивши стопански и административни ръководители, заслужили почитта и уважението на хората, както и дългогодишни политически деятели от региона.
Събранието ще бъде и своеобразна премиера на хронология от 200 страници със заглавие „Борба и съзидание”, събрала между луксозните си корици лицата и съдбите на стотици хора, отдавали ентусиазма и живота си, за да бъде днес Раднево не само общински център, но и регион, осигуряващ енергийната стабилност на България. Автор и съставител на книгата е Иван Кънев – председател на Общинския съвет на БСП в Раднево.
В книгата е събран уникален снимков материал и интересна статистическа информация за развитието на региона.  Показано е постигнатото през годините в минно-енергийния комплекс „Марица-изток” от първите копки до наши дни. Проследени са всички етапи от превръщането на Раднево в съвременен европейски град.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |