Събития Хора с увреждания изпращат картички на депутати

Хора с увреждания изпращат картички на депутати

Понеделник, 01 ноември 2010 г., 19:31
Размер на буквите
хора с увреждания

Хората с увреждания имат право да бъдат чути. Затова събрахме картичките, останали от миналата предизборна кампания, залепихме посланието си и ги изпратихме до депутатите в Народното събрание, информира Людмила Борисова, активен член на старозагорското неправителствено сдружение Ти избираш. Основната цел е да се обясни какво означава услугата Лична помощ и да се предизвика интересът на управляващите.

Картичката представлява разбъркан пъзел на сградата на парламента в Страсбург, а за фон е използвано знамето на Европейския съюз. Идеята е на Център за независим живот - София, като в инициативата са се включили Сдружение Бъдеще за деца с увреждания от Казанлък и неправителствените организации за хора с увреждания от Бургас, Видин, Нови пазар и Симеоновград. Очаква се посланието да бъде прочетено от 240 депутати.

Все още не е сформирана работната група, която ще обсъжда и поправя Закона за лична помощ. Вероятно това ще стане до края на ноември, съобщи Капка Панайотова, председател на Център за независим живот - София. След тазгодишния Поход на свободата стана ясно, че хората с увреждания ще ползват най-рано Лична помощ към края на 2012 година, и то в случай, че държавата отпусне пари. Този период обаче, според Панайотова и старозагорката Борисова, е прекалено далеч.

Услугата "Лична помощ" е качествено нова практика за България. С легализирането всеки човек ще получи независим живот, управлявайки и назначавайки сам тези, които ще му помагат в ежедневието.

Информация: вестник Старозагорски новини

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |