Събития Турски шофьор дава противоречиви показания пред съда

Турски шофьор дава противоречиви показания пред съда

Неделя, 31 октомври 2010 г., 19:31
Размер на буквите

Старозагорският окръжен съд отложи делото срещу Али Саръ, обвинен за гибелта на четиримата дванайсетокласници от ГПЧЕ "Ромен Ролан" и две румънски гражданки, загинали при тежката катастрофа на 6 март 2009 г. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 30 ноември т.г.

Тогава ще бъде изслушана петорната автотехническа експертиза и показанията на останалите свидетели.
Ако турският шофьор бъде признат за виновен, го очакват от 5 до 15 години лишаване от свобода.
Близо пет часа продължи разпитът на втория шофьор на автобуса Мехмет Байхатун. Заради противоречия в предходните два разпита, адвокатите на родителите на загиналите момчета настояха материалите от свидетелските му показания да бъдат предадени в Районна прокуратура - Стара Загора, и да се реши дали да му бъде повдигнато обвинение за лъжесвидетелство. Отново заради несъответствия Байхатун бе изправен на очна ставка с Исмет Баротчу, един от собствениците на превозващата фирма.
Напрегнато премина и разпитът на Григоре Габриеле, работила преди години като стюардеса в автобуса. Заради неточности адвокатите на потърпевшите настояха нейните показания също да бъдат предадени на Районна прокуратура - Стара Загора, и да се прецени дали и тя да бъде обвинена в лъжесвидетелство. Защитата на подсъдимия Саръ пък веднага възрази с аргумента, че обвиненията нямат отношение към казуса. В крайна сметка обаче показанията на Габриеле бяха прочетени и неяснотите - уточнени. По-късно се състоя очна ставка между румънката и Байхатун.
Ръководителят на назначената петорна автотехническа експертиза проф. д-р на т.н. инж. Станимир Карапетков потвърди, че автобусът се е карал със 105 км/час при ограничение 50 км/час. Според специалиста, ако превозното средство се е движело със съобразената скорост, е щяло да се размине с леката кола, в която са пътували четирите момчета от езиковата гимназия.
На провелото се на 29 октомври т.г. съдебно заседание бе изслушана и медицинската експертиза на Мехмет Байхатун, както и експертиза за тленните останки на загиналите момчета. В съда като веществено доказателство бе представен и фотоалбум от мястото на катастрофата и на двата катастрофирали... автомобила.

Информация: вестник Старозагорски новини

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |