Събития Рекламните вложения в интернет в Европа се доближават до сумите, похарчени в САЩ

Рекламните вложения в интернет в Европа се доближават до сумите, похарчени в САЩ

Петък, 29 октомври 2010 г., 15:49
Размер на буквите
Реклама

Инвестираните средства в за реклама в страните от Европа през 2009 г. възлизат на 14,7 млрд. евро. Континентът постепенно настига САЩ по обем на парите, вложени за реклама в интернет. Това съобщи президентът на IAB Europe Ален Йорò по време на презентацията си на изложението Webit, което е най-голямото събитие за дигиталния бизнес в Централна и Източна Европа и сред трите най-значими форума в тази сфера Европа.

Форумът тази година се провежда в София от 27 до 29 октомври.
През 2009 г. инвестициите в онлайн реклама в САЩ възлизат на 16,3 млрд. евро, докато година по-рано те са 16,8 млрд. евро. За сравнение, обемът на тези инвестиции в Европа през 2008 г. е малко над 13 млрд. евро. В условията на криза дигиталният маркетинг продължава да бележи развитие в Европа и на националните пазари на континента, което е много положителна тенденция, заяви Ален Йорò.

Най-много инвестиции за рекламни и маркетингови активности в интернет спрямо броя на потребителите на мрежата са направени в Чехия. Там този дял възлиза на близо 50 евро средно на потребител, докато в България са инвестирани между 3 и 4 евро на човек, ползващ интернет, пише etimes.bg.

Към януари 2010 г. в Централна и Източна Европа броят на интернет потребителите възлиза на близо 117 милиона от общо около 300 милиона население, показва изследване на IAB Europe на 15 национални пазара в региона. Най-голямата част от тях са в Русия, където броят на потребителите на мрежата е около 40 млн. души. Проучването на организацията, която има 26 национални подразделения и 33 компании – членове, е направено в 15 страни – Естония, Латвия, Словения, Чехия, Полша, България, Унгария, Словакия, Хърватия, Румъния, Турция, Русия, Беларус и Украйна.

Спрямо януари 2009 г. година ползващите интернет в Централна и Източна Европа са се увеличили с близо 9 млн. души. Най-голям ръст те са отбелязали в Украйна, където броят им е нараснал с около 15 % за 1 г.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |