Събития Председателят на БТПП Цветан Симеонов критикува напускането на синдикатите от заседание на тристранния съвет

Председателят на БТПП Цветан Симеонов критикува напускането на синдикатите от заседание на тристранния съвет

Петък, 29 октомври 2010 г., 14:15
Размер на буквите
Цветан Симеонов

Националният съвет за тристранно сътрудничество е орган, в който трябва да се изказват всички становища и мнения, той  и затова е създаден. В случая с днешното напускане от страна на представителите на синдикатите трябва да се оцени като нетолерантност и нетърпимост към мнението на другите.

В първия момент, когато представител на правителството изказа различно становище от тяхното, те обявиха, че напускат. Това е може би защото свикнаха в продължителен период от време техните предложения да намират отражение в документите, които се обсъждат - председателят на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. - А в същото време много от идеите на работодателските организации да отпадат въобще от дискусия. Ще напомня само въпроса за съдбата на осигурителните прагове, които се вдигат с 5,6 процента и това се разпростира и в недискутирани браншове, каза г-н Симеонов.

На следващо място ще напомня  за разпределението тежестта на вноските да бъде 50 на 50 за работодател и за работник. Най-после плащането на болничните за първите дни, също беше удължено, въпреки че преди време срокът беше друг.

Вероятно синдикатите предпочитат двустранните преговори, без участието на работодателите, както напоследък стана практика. Ако те имат такава позиция, нека да го кажат открито, а не да проявяват нетърпимост към позициите на другите, призовава председателят на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.
Разбира се Българска търговско-промишлена палата продължава да счита, че тристранния диалог в рамите на Националния съвет за тристранно сътрудничество е по-доброто решение, заявява председателят на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |