Събития Възпитаници на ГПЧЕ протестираха мълчаливо пред съда

Възпитаници на ГПЧЕ протестираха мълчаливо пред съда

Четвъртък, 28 октомври 2010 г., 18:19
Размер на буквите

С плакати "Бавното правосъдие убива повече хора по пътищата", "Законност, правосъдие, справедливост", "Стоп на отлаганията, време е за действие", около 50 съученици и приятели на трагично загиналите четирима абитуриенти от ГПЧЕ "Ромен Ролан" протестираха вчера мълчаливо пред Съдебната палата в Стара Загора.

18-годишните Иван, Павел, Пламен и Тодор и две румънски гражданки починаха на място на 6 март 2009 година при автотранспортно произшествие на околовръстния път на Стара Загора.
Част от протестиращите младежи, вече студенти в София, бяха дошли пред храма на Темида, за да изразят негодуванието си от отлагания досега съдебен процес поради процесуални пречки.
"Катастрофата стана преди година и осем месеца и до момента все още няма никакво движение по делото. Това е прекалено. И то при наличие на техническа експертиза, която доказва, че шофьорът на турския автобус, който блъсна колата с моите съученици, е карал със 117 км в час, при ограничение от 50 км, а те са спрели на "Стоп". На всички ни е ясно кой е виновният. Затова искаме бърз и справедлив процес", коментира едно от момчетата, представило се като Тони.

Освен към магистратите, посланието на протестиращите беше насочено и към обществеността. Младежите настояваха за по-добра пътна регулация, за осветяване на опасните кръстовища, за поставяне на гърбици пред училищните сгради.
Протестът на възпитаниците на ГПЧЕ "Ромен Ролан" - бивши и настоящи, започна час преди началото на третото поред съдебно заседание за кървавата катастрофа.

Информация: вестник Старозагорски новини

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |