Събития Жан Пол Белмондо: Vive la Bulgarie

Жан Пол Белмондо: Vive la Bulgarie

Четвъртък, 28 октомври 2010 г., 15:08
Размер на буквите
Жан Пол Белмондо

Значка с българския герб е подарил на големия френски актьор Жан Пол Белмондо при случайна среща в парижко кафене уредникът на музея на Яворов в Чирпан Тодор Иванов, разказа самият той. Иванов бе във в френската столица, начело на българската делегация, която посети гроба на любимата на Яворов - Мина.

Заради поредната стачка обаче, полетът на делегацията бил отменен с един ден и българите били настанени в апартаменти на консулството.
"Заедно с главния секретар на Фондация "Яворов" Енчо Косев решихме да седнем в ресторант "Ла фонтен де Марс" - на една пряка от посолството. Веднага видях Белмондо, който седеше на съседната маса, заедно с компания от двама арменци. Моят приятел реши да ги почерпи чрез сервитьора, а аз се сетих, че имам значка от дадените ни като сувенири от старозагорската областна управа. Подарих му я, а той, като разбра откъде сме, възкликна: Да живее България! (Vive la Bulgarie). Неговите събеседници пък се отзоваха с "Да живее Армения", а аз на свой ред казах: "Да живее България, да живее Яворов", разказва за емоционалния момент Тодор Иванов. После запечатали срещата в снимки и се разделили.  
"Естествено, че това е страхотен спомен и невероятна среща с този велик актьор. Гледал съм незабравимите му филми и винаги съм го харесвал", споделя Иванов. Между другото, едно от официалните събития, на които са присъствали българите в Париж, е било в изискан артистичен ресторант в квартал „Монмартр“.
"Стените му бяха украсени със снимки на най-големите френски звезди, сред които Ален Делон и Белмондо, разбира се, и още там ми мина мисълта, че може и да ги видим и на живо", добави още Иванов, който тълкува това като предзнаменование за щастливата случайност.

Информация: вестник Новината

Жан Пол Белмондо
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |