Събития Висш банкер похвали мениджмънта на Мини Марица-изток

Висш банкер похвали мениджмънта на Мини Марица-изток

Сряда, 27 октомври 2010 г., 15:58
Размер на буквите

На първо работно посещение в Мини Марица-изток ЕАД беше Золтан Киш, представител на Европейската банка за възстановяване и развитие. Като ръководител на отдела в ЕБВР, реализиращ изпълнението на гранта по фонд „Козлодуй”, той се срещна с изпълнителния директор на дружеството Тодор Тодоров и екипа работещ по проекта. Представителят на банката даде висока оценка за експертната работа на мениджмънта на дружеството и на експертите, съобщиха от пресслужбата на дружеството.

„С работата по програма „Рехабилитация на енергийната ефективност” отваряме нова страница в бизнес стратегията на „Мини Марица-изток”. В процеса на съвместната ни дейност ще докажем, че сме една от най-авторитетните компании в България и можем да правим качествен бизнес в посока на висока ефективност и добри партньорски взаимоотношения. Реализацията на проектите по фонд „Козлодуй” ще допринесе за устойчивото развитие на дружеството и за укрепване сигурността на енергийните доставки от комплекса „Марица-изток“, които са от първостепенна важност за стабилността на националната икономика“, заяви изпълнителният директор на дружеството Тодор Тодоров.

На 25 юни 2009 г. „Мини Марица-изток” ЕАД подписа Споразумение за безвъзмездна помощ с Европейската банка за възстановяване и развитие, която администрира международен фонд „Козлодуй”. Общата стойност на договора е в размер на 21,5 млн. евро, от които безвъзмездно дружеството получава 15 млн. евро. Договорът предвижда изпълнението на мащабна програма за рехабилитация на енергийната ефективност.
Документите по единия от проектите, включен в програмата за рехабилитация на подстанции и изграждането на нови мобилни подстанции с цел повишаване на захранването от 6 kV на 20 kV за рудник „Трояново-север” и рудник „Трояново 3”, вече са окомплектовани и предоставени на консултанта по проекта. Предвижда се документацията и по втория проект  за онлайн контрол на натоварването на работата на лентовите транспортьори и багери и рехабилитация на електроснабдителната мрежа да бъде предадена до средата на месец ноември.
Ръководителят на експертния екип Светослав Караминков, директор на дирекция „Икономическа”, изказа удовлетворението си от съвместната работа с избрания през  юли консултант – швейцарската фирма „Пьори Енърджи”, които оказват експертна помощ и съдействие в подготовката на тръжните процедури по проектите.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |