Събития Красимира Чахова стартира със сребърен медал на Олимпиадата за ветерани в Сидни

Красимира Чахова стартира със сребърен медал на Олимпиадата за ветерани в Сидни

Понеделник, 12 октомври 2009 г., 09:13
Размер на буквите

Старозагорската лекоатлетка Красимира Чахова завоюва сребърен медал на 2000 м стипълчейз в първия си старт на Световните игри за ветерани в Сидни, Австралия. Въпреки ниските температури и недолекуваната травма тя успя да се пребори за среброто в тежката дисциплина, която съчетава бягане с препятствия и преодоляване на водна бариера.

Първа е Паола Оливари от Чили, а трета Аманда Комбе от Австралия.
Чахова ще атакува и отличията на 400 м с препятствия, заявила е участие и на 400 и 800 метра гладко бягане. Само преди седмица именитата ни лекоатлетка се завърна с три златни медала от Балканиадата в Измир, Турция. Там тя зае призовите места на 800 и 400 метра гладко бягане, както и в щафетата 4 по 400 метра. Миналата година старозагорката се окичи със злато и сребро от участието си в първите Европейски игри за ветерани в Малмьо, Швеция.
Красимира Чахова е на австралийския континент, заедно с група от 15 български  състезатели по лека атлетика, плуване, стрелба с лък, бадминтон и ориентиране. Тържествената церемония по откриването на седмите Световните игри за ветерани се проведе на 11 октомври на централния олимпийски стадион в Сидни и продължи близо 6 часа. Българската група, начело с олимпийската шампионка по гребане Здравка Йорданова, председател на Българската федерация за ветерани спортисти, дефилира със специално ушити за повода униформи.
Състезанията протичат на Олимпийския комплекс в Сидни с участието на близо 30 000 ветерани, над 30-годишна възраст, от 95 държави. Те се състезават в 28 вида спорт.
Грандиозният спортен форум се провежда веднъж на всеки четири години, като последното издание бе в град Едмънтън, Канада, а следващото ще бъде в италианския град Торино през 2013 г.  Стартовете в Сидни продължават до 18  октомври.

Красимира Чахова е член и на Надзорния съвет на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Тя е ръководител на една от успешните старозагорски фирми. Красимира Чахова е председател и на Съвета на директорите на Обществен дарителски фонд - Стара Загора и е носител на наградата Дарител на 2007 г.

Красимира Чахова

Красимира Чахова

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |