Събития Професионален шофьор уби двама пешеходци в Стара Загора

Професионален шофьор уби двама пешеходци в Стара Загора

Понеделник, 25 октомври 2010 г., 18:10
Размер на буквите

Инцидентът е станал около 19 часа на 24 октомври на обвития с черна слава старозагорски булевард Никола Петков. Двама пешеходци, прибиращи се от баскетболен мач, са пометени на тротоара от Опел Корса, управляван от 29-годишния Даниел Т.

Шофьорът е с десетгодишен стаж зад волана и има категория "С", така че не може да става дума за неопитност, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР. Причината е движение с доста над разрешената в този участък скорост, при която водачът изгубил контрол над автомобила. С колко точно се е движела колата, ще уточняват експертите. От удара 56-годишен мъж е загинал на място, а 31-годишен старозагорец е починал през нощта в МБАЛ вследствие на множество травми. Д.Т. е ползвал обезопасителен колан, а при направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта му.

По повод поредния инцидент на бул. "Никола Петков" зам.-кметът на общината Белчо Белчев заяви за медията ни, че още днес ще бъдат засилени мерките за безопасност на пешеходците. Ще бъдат разорани нерегламентираните подстъпи към уличното платно, ползвани от живеещите насевер от булеварда, автобусната спирка до светофара ще бъде изместена на 50 метра, ще се подновят и липсващите заграждения.
Архивите сочат, че преди шест години отново на 24 октомври (също неделя) в 19.25 часа, на същото място - бул."Н.Петков" до Спортната зала на ДЗУ (в посока изток), автомобил на СОД при РДВР - Стара Загора, удря две пешеходки. Тогава на място умира по-възрастната от тях - 78 г., Янка Колева, а през нощта в болницата - и по-младата пешеходка - Величка Х. на 69 г.
Странно съвпадение! И тогава бяха предприети мерки за безопасност, но явно няма резултат, след като на същото място отново са отнети човешки животи.

Информация: вестник Старозагорски новини

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |