Събития Вицепремиерът Цветан Цветанов: Бюджетите на всички министерства ще бъдат намалени

Вицепремиерът Цветан Цветанов: Бюджетите на всички министерства ще бъдат намалени

Понеделник, 12 октомври 2009 г., 08:59
Размер на буквите

"Държавата се нуждае от реформиране, но липсва достатъчен финансов ресурс поради това, че предишните управляващи пропиляха бюджетните резерви, прилагайки корупционни практики, облечени в законови форми." Това каза вчера в Стара Загора вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в отговор на журналистическо питане какъв национален бюджет за 2010 г. ще внесе за разглеждане в Народното събрание кабинетът на ГЕРБ.

Бюджетите на отделните министерства през следващата година ще бъдат по-малки в сравнение с 2009 год. Ще бъдат намалени и тези на здравното и образователното министерство, независимо че тези две области бяха определени за приоритетни от кабинета на ГЕРБ, пише вестник Старозагорски новини.
"Всяко ведомство ще се произнесе пред финансовия министър Симеон Дянков какви средства са му необходими за 2010 год. и със сигурност ще ги аргументира, но реалностите са други. Миналото управление е организирало обществени поръчки, без за това да е било осигурено необходимото финансиране. Голяма част от договорите за обществени поръчки са били актуализирани след това чрез анекси, което допълнително ги е оскъпявало за сметка на бюджета", каза още вицепремиерът Цветанов, който бе в Стара Загора по повод откриването на Европейския информационен офис на евродепутата Илиана Иванова.
На въпрос на "Старозагорски новини" колко министри, зам.-министри, шефове на държавни агенции и прочее висши държавни чиновници от предишното управление са дадени вече на прокуратурата, Цветанов отговори лаконично: "Дали сме достатъчно. За всеки, за когото има достоверни данни, че е злоупотребил с власт и средства, работим съвместно с прокуратурата".
По повод пък забавените кадрови промени в министерства и държавни агенции, вицепремиерът отговори, че "се извършват кадрови промени, но те трябва да бъдат добре аргументирани".

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |