Събития Инж. Тони Русев: За строителна фирма Вито 2010 г. е успешна с това, че оставаме на пазара

Инж. Тони Русев: За строителна фирма Вито 2010 г. е успешна с това, че оставаме на пазара

Неделя, 24 октомври 2010 г., 14:26
Размер на буквите
Тони Русев

Инж. Тони Русев е роден на 16.09.1951 г. в Стара Загора. Завършил е ГПЧЕ Р. Ролан и строително инженерство. В частния бизнес е от 1991 г. В момента е мажоритарен собственик и управител на Вито - 95 ООД. Женен, има двама синове.

- В тия сложни времена как успявате да съчетавате бизнеса със спорта?
- Бриджът ми е хоби, не му отделям кой знае какво внимание. Считам, че всеки човек при желание може да намери време. Но е възможно да се дължи и на това, че съм успял ДА ИЗБЕРА ТОЧНИТЕ ХОРА, С КОИТО ДА НАПРАВИМ ОТБОРА. В тима ни има много добър климат.

- А колко успешна е годината за строителната фирма Вито?
- 2010 г. е успешна за Вито с това, че успяхме да останем на пазара. Голямото ни постижение е, че поне засега, не се опасяваме за настоящето си, като, разбира се, работим много усилено и за бъдещето. Нямаме увереност какво ще правим през цялата следваща година, но въпреки намалението на обемите УСПЯХМЕ ДА ЗАПАЗИМ ОСНОВНАТА ЧАСТ ОТ ПЕРСОНАЛА и което имаме да изпълняваме като обекти, го извършваме качествено и в срок. Това не е малко постижение.

- Коментарът Ви за отрасъл Строителство пред Деня на строителя 26 октомври?
- За съжаление, на празника няма да бъдем усмихнати. Много наши колеги не са вече в бранша и тази заплаха виси над всички ни. Но ще се поздравим и ще си пожелаем по-добри времена. Според една стара мъдрост, след лошото винаги идва хубаво. ПОНИЖЕНИЕТО НА ДОХОДИТЕ ВЛИЯЕ ВЪРХУ ВСИЧКО, ВКЛ. И ВЪРХУ СТРОИТЕЛСТВОТО. Чуждите инвеститори вече не желаят да инвестират у нас, а действията на управляващите не стимулират бизнеса. На него се гледа сякаш е враг, въпреки че създава икономическия прогрес. Все повече ни притискат с необмислени данъчни тежести и няма сериозна перспектива в близката половин-до една година за нашия бизнес.

- Най-вече от какво е предизвикан сривът, според Вас?
- На първо място от неизпълнението на задълженията на държавата към бизнеса. НЕПЛАЩАНЕТО Е ВЕРИЖЕН ПРОЦЕС който в момента е довел до огромна междуфирмена задлъжнялост. Тя се засили изключително от това, че държавата не плаща и продължава да не плаща. На нас държавни фирми ни дължат над 1 млн. лв. Забавянето на плащанията също се отразява негативно. Нашата фирма винаги е била ликвидна. В момента имаме да получаваме повече, отколкото да даваме, но така и ние забавяме плащанията си с месеци. Държавата абдикира тотално от своите задължения. Второ - данъците. Защо фирмата ни, която изплаща 101% данъците си, ЩЕ ПОЕМА ОТНОВО ПЪРВИТЕ З ДНИ БОЛНИЧНИ, след като сме платили изрядно всичките си задължения?! Защо ще ни вдигат размера на здравната осигуровка? !Това са недомислици!
Парите и данъците идват от бизнеса, не от персонала, не от държавните служби. Ако той работи добре, ще пълни хазната, ако изобщо не работи и го унищожават, тя ще е празна. И европейските фондове са спрени. Ние ИМАМЕ 2 ДОГОВОРЕНИ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА ПРОЕКТА, КОИТО НЕ ТРЪГВАТ.

-  Въпреки тежката ситуация, многофункционалният комплекс изглежда почти готов. Така ли е?
- Срокът ни за пуск е 15 декември и той ще бъде спазен. Комплексът се изгражда и ще приключи в един тежък момент, но ще бъде в полза на хората, които живеят в тази част на Стара Загора. Ще създаде нови 300 паркоместа, което е голяма придобивка за нашия град. Ще създаде и нов архитектурен облик на този район, защото е нещо уникално за хората, които работят в него, които минават край него или го ползват.

Интервю: вестник Национална бизнес поща

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |