Събития Системата за управление на здравето и безопасността в ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД работи успешно

Системата за управление на здравето и безопасността в ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД работи успешно

Четвъртък, 21 октомври 2010 г., 12:13
Размер на буквите
Стара Загора

Първи надзорен одит на Системата за управление на здравето и безопасността при работа, съгласно изискванията на стандарта BS OHSAS 18001:2007, се проведе в ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД в периода 18.10.-20.10.2010 г. Силно впечатление прави текущият мониторинг, който се извършва от структурните звена в централата.

За 6 месеца са констатирани над 1100 несъответствия, за които са предписани коригиращи действия. Към момента едва 2.7% от тях все още не са завършени, съобщи пресцентърът на централата. Това е едно добро доказателство, че системата за управление на здравето и безопасността при работа функционира ефективно и е, така да се изразя, добър коефицент на полезно действие, какъвто не съм виждал до сега, заяви инж. Сергей Илиев – сеньор одитор OHSAS 18001 в ТУФ Рейнланд - България. Той допълни, че това се дължи на отговорното отношение на ръководствата на структурните звена в ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД, извършващи текущия мониторинг. Впечатленията си инж. Илиев сподели с ръководството на централата. Забележки ще има и трябва да се работи в посока отстраняването им. Винаги има какво да се желае. Средства за здравето и безопасността на работещите не пестим, заяви инж. Михаил Митков – директор на дирекция Екслоатация в ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД.
По време на одита инж. Илиев констатира компетентно извършената оценка на съответствието с нормативните изисквания, приложими в централата. Впечатление му направи, че оценителите са представители на структурни звена в Дружеството.
Като подобрение при тазгодишния одит отчитам изградената интранет базова система, така че вече до цялостната документация и проследяване развитието на системата имат достъп всички структурни звена, посочи още инж. Сергей Илиев, като подчерта и приноса на отдел „Безопасност и здраве при работа.
Системата за управление на здравето и безопасността при работа е внедрена и функционира в ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД от 2006 година като част от Интергрираната система за управление.

ТЕЦ Марица изток 2

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |