Събития Областната управа на Стара Загора дължи 50 000 лв. за такса смет

Областната управа на Стара Загора дължи 50 000 лв. за такса смет

Вторник, 19 октомври 2010 г., 19:26
Размер на буквите
Стара Загора

Областна управа - Стара Загора, дължи около 50 000 лв. за такса битови отпадъци. Новината беше потвърдена от главния финансист на Община Стара Загора Цанка Ганева, която уточни, че става въпрос за периода 2005 - 2009 г. Дълговете са лъснали след промяната на Закона за местните данъци и такси и изискуемото по него предеклариране на недвижимите имоти до 1 юли тази година.

Де факто неплатените задължения не са само на Областната администрация, а на всички, които обитават сградата на Областната управа, известна от миналото като Синдикален дом на културата. Сред тях са и няколко държавни структури като РД на Агенцията по вписванията, Териториалното звено на НС за съвети в земеделието, Териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибовъдство и аквакултури, Комисията по търговия и защита на потребителите, плюс синдикалните централи на КНСБ и КТ "Подкрепа", Европейски информационен център и др.
Контейнерите на най-високата сграда в центъра на Стара Загора са сложени на видно място и ако не ги ползват всеки ден, то поне два пъти дневно шефовете на институциите-обитатели минават покрай тях. Но за разлика от редовите граждани, те явно не са проявили "интерес" към местния данък. И не само те.
Според главния финансист на Общината, Областната управа е един, но не единственият държавен длъжник на местния данък на територията на Стара Загора, а имало и други.
Попитана какво следва от тук нататък, г-ца Ганева уточни, че предстои кметът на общината проф. Танчев да издаде Акт за установяване на публичните задължения. Този акт пък можело да се обжалва пред областния управител, чиято администрация пък се явява длъжник.

Но това не е единственият парадокс. При встъпването си в длъжност през лятото на 2009 г. новият областен управител Йордан Николов поиска пълна ревизия на предходното управление. Пред Областната администрация първо минаха одитори от Сметната палата, а след това и от Агенцията за държавен финансов контрол. Какво толкова проверяваха въпросните институции, след като не са установили, че Областната управа има неплатен дълг за пет години назад?
Яснота по този въпрос се надяваме да внесе областният управител в най-скоро време.

Информация: вестник Старозагорски новини

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |