Събития Д-р Евгений Желев: Нищо от това, което ГЕРБ говори сега за здравната и пенсионната система, няма да се случи

Д-р Евгений Желев: Нищо от това, което ГЕРБ говори сега за здравната и пенсионната система, няма да се случи

Понеделник, 18 октомври 2010 г., 19:17
Размер на буквите

Като добри пожелания определи народният представител д-р Евгений Желев намеренията на правителството на ГЕРБ за промени в здравната и пенсионната система. Той заедно с колегата си от червената парламентарна група Спас Панчев се срещнаха в Казанлък c кмета на града Стефан Дамянов.

Според бившия здравен министър нищо от това, което сега се говори, няма да се случи поради липсата на ясна визия за бъдещото развитие в "инфарктните" обществени сфери. Желев бе категоричен, че така поставени, нещата в здравеопазването ще наложат със сигурност още една актуализация на бюджета. Тя ще е заради нуждата от нови средства в НЗОК и в здравеопазването, на база поети ангажименти от кабинета.
Интересно ми е как министър Дянков прави тези промени, без санкцията за тях на Народното събрание, попита Евгений Желев. Парламентаристите коментираха и актуалната тема за съдбата на казанлъшката многопрофилна болница, а бившият здравен министър изрази надежда, че тя ще е сред 120-те структуроопределящи здравни заведения, заради регионалните функции, които поема. Според него проста сметка с бюджета за здраве показвала, че в голямата си част общинските болници в страната са доведени до фалит съвсем съзнателно...
"От конституционно право здравеопазването у нас се превърна в привилегия", обобщи "червеният" депутат. Д-р Желев коментира и въпроса за състоянието на БСП и кондицията на партията след последното заседание на конгреса, проведен през почивните дни. "Карантината на БСП изтече. След ГЕРБ сме ние. Въпросът е кога...", предрече социалистът.

Символичен домакин на срещата с двамата депутати беше лидерът на общинската организация на БСП в Казанлък Иван Гороломов. Той съобщи, че местната социалистическа организация излизала от кризата. Като доказателство за това посочи броя на приетите социалисти за последната година - 12 на брой.

Информация: вестник Старозагорски новини

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |