Събития Държавни чиновници от старозагорско дължат над 132 000 лв. за глоби

Държавни чиновници от старозагорско дължат над 132 000 лв. за глоби

Понеделник, 18 октомври 2010 г., 13:18
Размер на буквите
Стара Загора

132 586 лева към хазната дължат 50 държавни служители от Област Стара Загора. Става въпрос за неплатени в срок глоби към различни институции като КАТ, РИОКОЗ, митници, съдилища, общини и др. Цифрите показват, че най-многобройните задължения са от глоби към КАТ, но най-големите в абсолютна сума, са от данъчни и митнически ревизионни актове.

Публичните изпълнители от Националната агенция за приходите (НАП) Стара Загора ще изпратят покани към служителите на съответното ведомство, в които им се дава 14 дневен срок за доброволно плащане на задълженията, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора. Ако след това недобросъвестният служител не покрие своето задължение, то ще бъде удържано от заплатата му.
Припомняме, че от началото на 2010 г. Агенцията за държавни вземания премина в структурите на НАП. В резултат на реформата приходното ведомство отговаря и за събирането на неплатените в срок глоби. След промяната всеки клиент на НАП, който иска удостоверение за наличие или липса на задължения, се проверява освен за неплатени данъци и осигуровки, и за неплатени глоби към различни държавни институции. Удостоверенията за платени данъци и осигуровки се изискват най-често за: участие в обществени поръчки, при кандидатстване за банков кредит, при издаването на разрешителни за оръжия и други.
Важно е да се знае, че глобите, наложени на граждани от различни институции, се плащат в установените от закона срокове пред съответния държавен орган. Неплатените навреме глоби се изпращат в НАП, ако като не бъдат внесени в срок по сметката на съответния публичен взискател.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |