Събития Затварят бензиностанциите, които нямат електронна връзка с НАП

Затварят бензиностанциите, които нямат електронна връзка с НАП

Понеделник, 18 октомври 2010 г., 13:10
Размер на буквите
Стара Загора

Всички бензиностанции, които не са свързали касовите си апарати в единна електронна система с Националната агенция за  приходите (НАП) ще бъдат затворени от 10 януари 2011 г., съобщиха от пресслужбата на Правителството на България.

Това стана ясно по време на провелата се днес среща в Министерски съвет между премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов и представители на трите мобилни оператора, на вносителите и производителите на фискални устройства и Българския институт по метрология (БИМ).
По време на разговорите бяха поставени и конкретни срокове за действие в  изпълнение на заложените текстове в Наредба Н – 18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. До 22 октомври (петък) трите мобилни оператора ще бъдат готови с включването на оптичен кабел, чрез който ще се реализира тестовата среда, а до 30 октомври НАП ще създаде и реална среда за системата. От 1 ноември в лабораториите на БИМ ще започнат техническите изпитания на свързването на апаратите към системата, като за целта производителите и вносителите на фискални устройства ще изпратят свои представители при експертите от института. 
От 10 януари идната година ще започне затваряне на всички бензиностанции, които не са свързани в електронна система с НАП. Това е решителна крачка от борбата на правителството със сивия сектор в търговията с горива, заяви след срещата министър-председателят Бойко Борисов. 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |