Събития Епизод: Народът на Дуло

Епизод: Народът на Дуло

Петък, 15 октомври 2010 г., 17:31
Размер на буквите
Народът на Дуло

Юбилейният си албум Народът на Дуло, плод на 20 години непрекъсната работа на българската рок сцена, ще представи в Стара Загора група Епизод. Концертът ще е в събота от 22 часа в рок клуб Jam, съобщи басистът на групата Симеон Христов.

Музикантите ще изпълнят пред вярната си публика композициите си по текстове на Джордж Байрон, Робърт Бърнс, Йосташ Дешан, Николай Некрасов и Иван Вазов, Пейо Яворов и Александър Хофарт.
Безценен подарък за юбилея на групата са направили и певците Данчо Караджов от „Сигнал”, Звездомир Керемидчиев от „Ахат” и Филип Бръшков от „Команда 5”, изпявайки три песни от новия албум.
Това е първата продукция от 15 години насам, в която текстовете на песните не са на историческа тема. Изключение прави "Народът на Дуло".

Албумът е и творчески дебют на новия китарист Васил Бележков. След 18-месечна концертна дейност с групата и над 120 концерта в страната, младият виртуоз участва в първата си дългосвиреща записна продукция. Той е дипломант от Музикалната академия „Панчо Владигеров”, специалност „Композиция“, като в момента продължава образованието си в специалност „Класическа китара“. Любопитно е също, че владее отлично народния инструмент мандолина.
В "Народът на Дуло" творческо завръщане прави и най-старият барабанист на „Епизод” – Стоян Петров. Концертирал с групата още в зората на нейното създаване с песните от "Молете се", записал албумите „"Респект" и "Дошло е време", участва в записите и на албума "Българският бог".
Гост-композиторът Александър Хофарт, чието дело са 2 от песните, е завършил Художествената академия, специалност „Живопис“, а неговата картина "Аспарух преминава Дунав" от няколко години е в учебниците по история. Смята се за единственият съвременен баталист, продължител на легендарния Д. Гюдженов. В момента Сашо е хит в историческите кръгове, автор на три исторически изследователски книги, касаещи произхода, религията и културата на древните българи. Създател и китарист на рок група "Атила" в периода 1987–1989 г.След като тази група преустановява работа, барабанистът им и Стоян Петров идват в "Епизод" през 1989 г., а през 1991 г. албума "Молете се" записват вокалистът и Васил Калпачки.
Осем от парчетата в "Народът на Дуло" са композирани от Симеон Христов.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |