Събития Топлофикация - Казанлък, дължи близо 800 000 лв. на доставчика на газ

Топлофикация - Казанлък, дължи близо 800 000 лв. на доставчика на газ

Четвъртък, 14 октомври 2010 г., 20:27
Размер на буквите

Топлофикация - Казанлък дължи близо 800 хил. лв. на Ситигаз - България, които са сериозна пречка да бъде подадена газ от дружеството към ТЕЦ - Казанлък. Това заяви вчера инж. Александър Кожухаров, представител на Съвета на директорите на газоснабдителното дружество, по време на работна среща във връзка с проблемите по топлоподаването на града.

В работната среща са участвали още зам.-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт инж. Евгения Чернева, представители на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и на Общинския съвет. Тя е била инициирана от ръководството на Община Казанлък с цел да бъде своевременно осигурено топлоподаване от страна на топлофикационното дружество към обществени и частни сгради в община Казанлък, пише вестник Старозагорски новини.
Решението на въпроса, според Кожухаров, е ипотекиране на имущество от страна на фирмата-длъжник. Представителят на "Ситигаз" е бил категоричен, че вече е направeн компромис веднъж с ТЕЦ-а, в резултат на което той е задлъжнял към газоснабдителното дружество с близо 800 хил. лв. Втори такъв случай бил напълно неприемлив за доставчика на синьо гориво.
По предложение на заместник-кмета Евгения Чернева, което бе прието от останалите присъстващи, е решено да бъде организирана четиристранна среща през следващата седмица в София с участието на Община Казанлък, ДКЕВР, "Ситигаз - България" и "Топлофикация - Казанлък" за решаване на проблема с ТЕЦ-а.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |