Събития През зимата ще има дежурни кранове на прохода Шипка

През зимата ще има дежурни кранове на прохода Шипка

Четвъртък, 14 октомври 2010 г., 12:35
Размер на буквите
Стара Загора

Агенция Пътна инфраструктура прие предложението на Областна управа - Стара Загора фирмите, които поддържат пътищата през проходите зимно време, да разполагат с дежурен кран. То е прието и е залегнало в договорите за новия сезон. Това съобщи заместник-областният управител на Стара Загора Димитър Драчев, след проведената във Велико Търново среща за поддръжката на пътищата от републиканската пътна мрежа през зимата.

В срещата са участвали представители от Габрово, Велико Търново, Русе и Търговище, информира пресцентърът на областна управа. Предложението е било направено във връзка с досегашния опит, който показва, че се стига до критични ситуации през зимата, когато тежкотоварни автомобили закъсат в проходите. За да се избегнат задръстванията или затварянето на пътищата е необходимо фирмите, отговарящи за поддръжката, да имат на разположение кранове за изтегляне на закъсалите автомобили и камиони, обясни Драчев.
Пътно-поддържащите фирми са задължени да разполагат и с поне 50 тона калциев двухлорид, който ще се разпръсква по пътното платно, когато завали сняг. Химикалът пречи на образуването на снежна покривка и действа до 5 дни.
Служителите на Държавна автомобилна инспекция ще обръщат особено внимание на състоянието на гумите на тежкотоварните автомобили, е било решено още на срещата. За оборудване със зимни гуми ще бъдат проверявани още на границата, влизащите в страната камиони от южните ни съседки, както и преди проходите.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |